06 20 68 06 45

  Maandag - Zondag 24/7

Medewerkers openluchtspel

Beschrijving

v.l.n.r.: Frank Agterkamp, Frank Wechstapel, Wim Wechstapel, Hans Pinkert, Wouter van der Meulen en Gijs Muller.
(Bron: Nieuwsbrief 04-2014 Openluchtspel Dijkerhoek)

Licht klaar? Geluid klaar? Starten maar….

Misschien hebben Wim Wechstapel en zijn team wel de belangrijkste rol achter de schermen bij het openluchtspel. Zonder hun werkzaamheden is er geen geluid en geen licht. En dan moet je als acteur wel heel hard schreeuwen om jezelf verstaanbaar te maken. Wel uitzicht, niets gezien Vijf avonden lang had het team van Wim Wechstapel de beste plaatsen qua uitzicht. Hoog en droog achter de laatste rij van de tribune. En toch heeft geen van de heren het openluchtspel in zijn totaal gezien. Wim Wechstapel en Frank Agterkamp zitten gebogen over het mengpaneel, geconcentreerd meelezend met het script en met de handen aan de knoppen. 

Het lastigste zijn de wisselingen”, vertelt Wim. “We zorgen dat tijdig de juiste headsets (microfoons) van de acteurs aan- en uitgeschakeld worden. Dat uitschakelen is ook nodig. Je wilt geen ‘omgevings-geluiden’ horen.” Maar het loopt allemaal gesmeerd. “De acteurs houden zich goed aan het script en hun tekst. Dat maakt het voor ons een stuk makkelijker”.

Ook staat het team in contact met de ‘poortwachter’ (Henk Haverslag en Gerrit Nikkels). De poortwachter zorgt dat de acteurs tijdig opkomen. Als er iets gebeurd op de grond of boven bij de techniek informeren zij elkaar.

Even opbouwen?
Wim heeft heel wat uurtjes gemaakt voor het openluchtspel. Ondanks dat de lampen bleven hangen, werd iedere avond alle technische apparatuur weer ingepakt. Wim: “De apparatuur is veel te gevoelig om continue te laten staan.” Om iedere speelavond op tijd klaar te zijn, begon Wim ’s middag rond 13.00 uur met de opbouw. De rest van het team volgde later in de middag.

Na de voorstelling werd alles weer afgebouwd. “Op de speelavonden zie ik vaak niet eerder dan een uur of twee mijn bed. Maar het is de moeite waard”, lacht Wim. “Gelukkig heb ik een goed team. Alles verloopt vlot.”

Naast Wim die het geluid verzorgt bestaat het team uit Frank Agterkamp (geluid), Frank Wechstapel (headsets), Wouter van der Meulen (headsets), Gijs Muller (headsets) en Hans Pinkert (licht). Licht klaar? Geluid klaar? Starten maar…. 

Project Details

Opname datum: September 2014

Locatie: Dijkerhoek

Category: Licht en Geluid

Scroll to Top